Aktualno OG sada Ogulin

Pedijatrija od danas ponovo radi

OGportal je nedavno pisao, kao i mnogi drugi mediji, o djevojčici iz Plaškog kojoj je bila postavljena sumnja na infekciju i uzet joj je bris u ogulinskoj bolnici. Nalaz je poslan u laboratorij za infektologiju u Kliniku Fran Mihaljević i oni su izradili test i javili da je dijete zaraženo. Stoga je odmah osoblje pedijatrije stavljeno u izolaciju, a odjel zatvoren. Bilo je to pred skoro 2 tjedna, točnije, 7. travnja.

Potom je dijete transportirano u kliniku Fran Mihaljević, gdje su uzimali dodatne kontrolne briseve i nakon toga došli su negativi nalazi.  Međutim, kad je u Stožer CZ Karlovačke županije stiglo otpusno pismo iz klinike Fran Mihaljević, epidemiolog je odlučio da 9 djelatnika ogulinske bolnice, koji su zbog ovog slučaja bili u samoizolaciji, nastave i dalje biti samoizolirani. To je ujedno značilo da i pedijatrija ogulinske bolnice i dalje ostaje zatvorena.

Tako je bilo sve do danas.

No, od sada je situacija drugačija. Naime, nakon upita OGportala, iz ogulinske bolnice primili smo obavijest u kojoj stoji:

“Obavještavamo vas da je Odjel pedijatrije ponovno počeo s radom te da je u potpunosti pokrivena pedijatrijska skrb. Sukladno tome, ako neko dijete zatreba hospitalizaciiju na odjelu pedijatrije, više ne treba ići u Opću bolnicu  Karlovac, nego može biti hospitalizirano kod nas”- navodi  zamjenica ravnatelja Dr. Helena Hlavač.