Aktualno Kolumne Krule Kruloteka

Krule – kad ti ispred auta pretrči mačka, 3 puta pljuneš

Moj pokojni ćaća mi je usadio jedan praznovjerni običaj, a to je… kad ti ispred auta pretrči mačka, 3 puta pljuneš. Ćaća nije bira boju mačke, za svaku je to vrijedilo.

Ne bi ja to tako olako ni prihvatio, al ćaća bi pomahnita dok bi se nas dva vozili fićom, tih 80tih godina pa izleti mačka. Zna se iz petnih žila derat “ŠIIIIIC MAJKA TE JEBALA!”…šic kurac… jebalo se mački za nas dva i fiću koji je u trećoj jurio 40 na sat. Ona bi pretrčala cestu a onda bi ćaća rukom gvinta onu ručicu na vratima, spuštao prozor… pa kreće “PUUUJ nesrećo!”… “PUUUUJ crkla dabogda!”… “PUUUUJ dlaka ti otpala!”… zna sam ga za rame vući, “Ćaća pazi kamion!”… jer nije ni gleda kud vozi dok pljuje a fićo je krivudao cestom ka mustang u “Brzim i žestokim” te bio teško ukrotljiv na volanu… fićo je to.

Danas mi izleti mačka, preleti cestu… spustim prozor… PU-PU-PU-id u picku materinu… kad svetejeblo, ona se u sekundi okrene i preleti nazad.

Vozim… razmišljam… ako pretrči, 3 puta pljunem, al ako se vrati nazad? – Što sad!?… i sjetim se! Nabrzinu progutam 3 pljuvačke, zapravo pljuno sam nazad u sebe, logično, jer se vratila.

Svaka mi čast! Nema majko, mozak radi…