Aktualno OG sada Ogulin

Obilaznice za sad neće biti – Hrvatske ceste poništile nabavu! U gradskoj upravi grada Ogulina razočarani

Hrvatske ceste su poništile nabavu za izradu idejnog i glavnog projekta za Obilaznicu Ogulina!  Razlog je, kako navode,  koronavirus i neizvjesnost punjenja proračuna.

U gradskoj upravi grada Ogulina razočarani su ovakvim odlukom, te navode:

“Radi se o pogrešnom pristupu gospodarskoj krizi. Država treba raditi suprotno, ubrzati provedbu svojih investicija kao što su Obilaznica Ogulina i Retencija Ogulin.

To su projekti koji se mogu financirati iz fondova Europske unije, pa ne opterećuju državni proračun. Njihovom provedbom značajna financijska sredstva bi se slila u Republiku Hrvatsku, što bi imalo blagotvoran učinak na cijelo gospodarstvo.

Velik broj građana bi se izravno zaposlio na provedbi ovih projekata, a neizravno, putem kooperanata, podizvođača i logistike koja ih nužno prati, još i veći. Radi se o antirecesijskim mjerama koje su se kroz povijest više puta potvrdile, i u raznim državama, samo ih treba prekopirati i primijeniti.

Ako država u krizi smanji izdatke ili povisi poreze, kao što je napravljeno u vrijeme prošle krize, primjerice kroz „krizni porez“ ili „harač“ Jadranke Kosor, time se pojačava kriza. Isto tako, ako država ništa ne čini, kao Ivo Sanader koji je ignorirao krizu, govorio je kako nema krize, time se njeno trajanje nepotrebno produljuje.

Pogrešna ekonomska politika Vlada tijekom prošle gospodarske krize za posljedicu je imala da je ona u Republici Hrvatskoj trajala najdulje. Sada se ponavljaju iste greške, što znači da ljudi koji vode državu ništa nisu naučili.

Grad Ogulin neće odustajati od svojih projekata financiranih iz EU fondova. Upravo suprotno, intenzivirat ćemo nastojanja da se što prije počnu realizirati.”- kažu u gradskoj upravi grada Ogulina.

 

odluka hrvatske ceste