Aktualno Županija

Karlovačka županija i dalje pregovara o slobodnom dolasku radnika iz BiH, ali službenog dogovora još nema

Premda je još 20. travnja, kada je dozvoljen odlazak radnika iz Karlovačke županije na posao u susjednu Sloveniju, najavljeno da se radi i na rješenju za dolazak radnika iz BiH ovamo, do dogovora se još nije stiglo

Kako bi pomogli gospodarstvu, građevinskom sektoru ponajviše, u Karlovačkoj županiji nastoje dogovoriti slobodan prelazak granice, dolazak na posao u Hrvatsku i odlazak kućama u Bosnu i Hercegovinu, već nekoliko dana, no do danas to nisu uspjeli.

Potvrdila je to dožupanica Vesna Hajsan Dolinar, ujedno i načelnica Stožera civilne zaštite, koja je 20. travnja, kada je izvijestila o dogovoru za naše radnike u Sloveniji, kazala da Stožer intenzivno radi na rješavanju dolaska radnika iz susjedne BiH, Unsko-sanskog kantona ponajprije, u Karlovačku županiju „zbog revitalizacije gospodarstva” na našem području.
Danas je kazala kako su u svakodnevnom kontaktu s BiH.

  • I pisanim putem i usmeno, ali nismo dobili službeni odgovor. Znam da su zatražili svoju ministricu za zdravstvo, ali još nisu skupili, na žalost, informacije i nisu nam se očitovali. Na tragu toga, dok Stožer civilne zaštite Karlovačke županije nema službenu informaciju ne može svojom odlukom potkrijepiti zahtjev poduzetnika Špelića da se odobri, kao što se odobrilo AB gradnji, poseban zahtjev da radnici mogu uz dnevnu migraciju odraditi određeni posao, izjavila je Hajsan Dolinar. (kaportal.hr)