Aktualno Županija

Negativni nalazi svih jučer testiranih

Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je testiranje 41 osobe na COVID – 19. Svi su nalazi negativni. Karlovačka županija ima i dalje ukupno 30 oboljelih osoba (29+1). Među njima su 4 osobe hospitalizirane u OB Karlovac, 14 ih je na kućnom liječenju, jedna (1) osoba je na liječenju u Zagrebu, 10 osoba je izliječeno, a jedna (1) je osoba preminula.
Tijekom protekla 24 sata službenici Policijske uprave karlovačke proveli su 147 provjera osoba u samoizolaciji. Jučer nije evidentirano niti jedno kršenje mjera samoizolacije, koje je su na snazi za 352 osobe. Do sada je mjera samoizolacije ukupno prekršena 80 puta. Policija je jučer evidentirala 7 kršenja mjera propusnice, a ukupno je do sada zabilježeno 216 kršenja ove mjere.
U Karlovačku županiju je jučer pristigla zaštitna oprema koja je putem Vlade RH nabavljena iz Kine. To je već treća takva isporuka, a u najavama su nove pošiljke. Oprema je namijenjena zdravstvenim ustanovama s područja naše županije te operativnim snagama. Za zdravstvene ustanove je podjela opreme započela odmah po njenom preuzimanju, a nastaviti će se i tijekom današnjeg dana. Podjela operativnim snagama ići će temeljem iskazanih potreba, a prema prioritetima utvrđenim od strane Stožera – stoji u priopćenju Stožera CZ Karlovačke županije.