Hotel Grabovac u Općini Rakovica prenamijenjen u karantenu

Županijski stožer civilne zaštite je cijeli hotel prenamijenio u karantenu zbog epidemije koronavirusa – danas u njemu izolirano pet osoba.
U javnosti nije previše poznato da je od pojave epidemije koronavirusa, a odlukom Stožera CZ Karlovačke županije hotel Grabovac u Općini Rakovica prenamijenjen u karantenu, sve dok za to postoji potreba.

Kako nam javljaju iz Stožera čiji su članovi danas obišli hotel – karantenu, trenutno se u hotelu u samoizolaciji nalazi 5 osoba, o kojima u 3 smjene brine 15 djelatnika.
– Od ukupnog broja djelatnika, aktivirano je njih 15 koji rade na organizaciji i praćenju uputa dobivenih od Stožera za provođenje postupaka u karanteni. To se odnosi na prihvat gostiju, smještaj, uz napomenu da je sve beskontaktno te uz strogo pridržavanje sigurnosnih mjera i obveznu dezinfekciju, kaže nam predstojnica podružnice hotelijerstva i ugostiteljstva NP Plitvička jezera Dragana Franjković

U obilasku karantene danas su u smjeni bile i dvije djelatnice Bara Hodak i Marija Vuković. Opremljene zaštitnim odijelima i maskama, istaknule su kako je ovo za njih jedno potpuno novo iskustvo, situacija na koju su se brzo naviknule. Kao i svi ostali djelatnici, njihov posao uključuje dostavu hrane do soba, gdje osobe koje se nalaze u samoizolaciji preuzmu hranu kad se one udalje, praćenje temperature osoba, a nerijetko i samo telefonski razgovor sa gostima kako bi im skratili vrijeme koje moraju tamo provesti.

– Karlovačka županija je za potrebe karantene poslala 2 pošiljke zaštitne opreme kako bi olakšala rad svih djelatnika, rekla je zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan- Dolinar koja se zahvalila svim djelatnicima i predstojnici što nesebično pridonose u borbi protiv koronavirusa.

– Obilaskom hotela, u ovom slučaju prilagođene karantene, možemo svjedočiti besprijekornom funkcioniranju karantene te iznimnoj brizi koju svi ovdje ulažu kako bi boravak onih osoba koje moraju biti u samoizolaciji bio što lakši. Zahvaljujemo svima koji nesebično pružaju svoju pomoć s nadom da će sve brzo završiti i da će ovaj prekrasan hotel ponovno preuzeti svoju pravu namjenu i da će uskoro biti pun turista, što ovaj kraj to i zaslužuje, dodala je zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar

Do sada je u karanteni boravilo 29 osoba, a smirivanjem epidemiološke situacije taj se broj smanjuje te se svi u hotelu, kao i ostali mještani nadaju da će se stanje što prije normalizirati te da će uskoro biti spremni i za prihvat prvih gostiju.(KAportal)

Facebook Comments