Aktualno OG sada Ogulin

Unatoč zabrani, neki i dalje vrše spaljivanje i loženje vatre na otvorenom prostoru

U nešto više od mjesec dana, od 1 ožujka 2020. godine do 06 travnja,  Županijski vatrogasni centar  Karlovac zabilježio je 110 požara otvorenog prostora. Ukupno je angažirano 588 vatrogasaca i 181 vatrogasno vozilo, a samo na području Kamanja nije bilo požara otvorenog prostora.

Tijekom prošlih 7 dana  na području Vatrogasne zajednice Karlovačke županije bilo je tridesetak požara otvorenog prostora što govori da stanovništvo i dalje u potpunosti ne poštuje mjere o za sprječavanje nastajanja požara na otvorenom prostoru. Dio tih požara dogodio se i na području Ogulina i na njima su intervenirali ogulinski vatrogasci. Na području Brezika gorjelo je već u nekoliko navrata pa bi tu možda moglo biti posla i za policiju.

Ovim putem još jednom podsjećamo naše sugrađane da je gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović  08. travnja donio odluku o zabrani spaljivanja i loženja vatre na otvorenom na području Grada Ogulina u kojoj se, među ostalim navodi:

Radi vrlo suhog vremenskog perioda i suhe vegetacije uslijed čega je moguće doći do velikih požara na otvorenom prostoru, a na preporuku Vatrogasne zajednice Karlovačke županije, gradonačelnik donosi Odluku o zabrani spaljivanja i loženja vatre na otvorenom na području Grada Ogulina u vremenskom periodu od 08. travnja 2020. do opoziva odluke.

Nadzor nad provedbom ove Odluke obavljaju: PP Ogulin i Područna vatrogasna zajednica Ogulin. U obavljanju nadzora navedenim službama, dužne su po njihovom zahtjevu pomoć pružati osobe ovlaštene za kontrolu provedbe propisanih mjera zaštite od požara, djelatnici pravnih osoba koje gospodare šumama, članovi vatrogasnih postrojbi i komunalni redari.

I iz Vatrogasne zajednice Karlovačke županije upozoravaju građane da se pridržavaju mjera zaštite od požara i odluka čelnika jedinica lokalne samouprave, posebno naglašavajući da su za nepridržavanje Odluke propisane novčane kazne. (fotografije požara u Breziku)