Aktualno OG sada Ogulin

Hoće li sutra biti budnica?

Borba sa koronavirusom u naše živote unjela je brojne promjene, a vjerujem da ćete se složiti sa nama ako kažemo da više ništa nije kao prije.
Pred nama je Praznik rada, popularni 1. maj, koji je, bar do sada, bio nezamisliv bez prosvjeda sindikata, proslava uz grah, ali i roštiljanja na otvorenom. Nikako ne smijemo izostaviti niti budnice, za koje su u našem gradu od pamtivjeka zaduženi članovi Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin.

Našu ekipu zanimalo je hoće li se sutra ogulinskim ulicama oriti zvuci tradicionalne budnice, a odgovor smo dobili od člana Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin Danka Gerića:

“Poslali smo upit Stožeru CZ bismo li to ikako mogli izvesti uživo, no, uz zahvalu stigao je odgovor da bi to bilo u suprotnosti sa mjerama. Tako da grupnog sviranja neće biti, ali to ne znači da ćete spavati! Ako vas netko probudi, nemojte se iznenaditi”.

Zanimalo nas je da li je prijašnjih godina bilo situacija u kojima se budnica nije orila našim ulicama. Danko Gerić nam je na to pitanje dao slijedeći odgovor:

“Ne sjećam se kad sam se za Praznik rada naspavao…znamo da dvije ili tri godine nismo svirali u ratu i jedne godine zbog snijega”.

Po uvriježenoj tradiciji, ogulinsku limenu glazbu na Praznik rada u ranim jutarnjim satima dočekivali su sugrađani na, kako to Danko Gerić naziva, redovitim stalnim punktovima, a što im je sutra onda činiti poslušajte u nastavku:

“Imamo redovite, stalne “punktove” i zahvalni smo svima koji nas čekaju. Za sutra nemojte pripremati sendviče ni bilo kakvu hranu, jer to nećemo moći potrošiti, ali “dezinficijense” ćemo primiti u skladu sa svim naputcima”.

Dakle, sutra nas u ranim jutarnim satima, ipak ništa ne smije iznenaditi. Sretan vam Praznik rada!(ROG)