Aktualno OG sada Ogulin

Frizerski saloni spremni za otvaranje, kako će funkcionirati-pokazat će vrijeme

U ponedjeljak, 4. svibnja, frizerski saloni i drugi obrti, mogu ponovo otvoriti svoja vrata. Hoće li to učiniti, jesu li im poznate mjere i kako ih komentiraju, odgovorile su nam vlasnice nekoliko ogulinskih frizerskih salona.

20200501_104643

Margareta Kolić, vlasnica Frizerskog salona “Margareta” nam je izjavila:

“Mjere sam proučila.  Što se tiče nejasnoća, pleksiglas ili neka zaštita kod naplate, nema mi smisla, jer smo uslugu obavljali u salonu ionako bliže od 1.5 metra. Imam primjedbu, odnosno pitanje: kako malome djetetu npr. od godinu dana, oprati kosu? Što se tiče mjera, moguće je obavljati djelatnost, ali puno više vremena će trebati za obavljanje posla. Kako sam shvatila, treba voditi i evidenciju klijenata, dezinficirati, prozračiti… I troškovi su porasli, ali tek kada se počne raditi onda će se više znati o prihodu. Otvorit ću 4. svibnja, pa ćemo vidjeti kako će to funkcionirati.
Teorija je jedno, praksa drugo????vidjet ćemo”.

 

20200501_104333

Frizerski salon Gentlemen, Ivanka Puškarić:

Proučila sam sve mjere i sve razumijem, samo nije mi jasno – ako mi klijent ne želi iz nekog razloga dati svoje osobne podatke, to znači da ja njega ne smijem ošišati, a s tim gubim i klijente i izvor prihoda, mislim da nije pošteno da mi moramo gubiti vrijeme ne samo sa zapisivanjem, nego i sa objašnjavanjem zašto nam to treba i u koju svrhu će se upotrebljavati ti podatci. Mislim da ću potrošiti dosta na dezinfekcijska sredstva, iako to sada ne mogu točno izračunati dok ne krenem sa poslom i vidim kako će to funkcionirati, i gubit ću  puno više vremenski oko dezinfekcije prostora i pribora i zapisivanja podataka, pa samim tim imat ću manje klijenata, znači i manje prihoda. Otvorit ću lokal 4.5. i probati se prilagoditi.

 

20200501_104516

Gordana Miletić iz Frizerskog salona Ira nam kaže:

Mjere sam sve dobro proučila, više puta. Nekih većih nejasnoća nema . Mislim da će biti moguće  obavljati djelatnost uz poštivanje mjera, mada će nam trebati i malo vremena i dosta strpljenja dok se svi, i mi i naši klijenti priviknemo na nove okolnosti i način rada. Naravno, sve to će povećati i troškove i kako ćemo fukcionirati i poslovno i financijski, to ne znam i teško je reći unaprijed. Ipak, ja sam odlučila otvoriti 04.svibnja, pa ćemo vidjeti. Radit ćemo od 7 do 19 sati.

Evo u nastavku možete pogledati i kako izgledaju preporuke i uputstva za rad frizerskih salona i brijačnica koja su objavljena jučer 30.04.2020. na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.