Aktualno OG sada Ogulin

Počinju radovi na rekonstrukciji Vatrogasnog i društvenog doma u Turkovićima, vrijedni 2,3 milijuna kuna

Nakon što je sredinom travnja potpisan Ugovor o rekonstrukciji vatrogasnog i društvenog doma u naselju Turkovići Ogulinski, danas su potpisani svi potrebni akti za uvođenje izvođača u posao.
U Velikoj gradskoj vijećnici Grada Ogulina potpisivanju su nazočili gradonačelnik Dalibor Domitrović sa zamjenicom Ivanom Salopek Šumonja, Zlatko Gračanin, direktor tvrtke Montel d.o.o. iz Zagreba koji je izvođač radova i Dragomir Jakšić, direktor tvrtke NADRA d.o.o. iz Ogulina koji će obavljati poslove stručnog nadzora nad spomenutom rekonstrukcijom DVD-a Turkovići.

Ovaj projekt je financiran putem podmjere 7.4. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu«.
Vrijednost radova iznosi 2,3 mil. kn sa PDV-om, od čega je 85% sredstava financirano iz EU fondova, a 15% sredstava namiruje se iz gradskog proračuna.

Vrijeme trajanja ugovora je 11 mjeseci, dok je rok za završetak radova 8 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.
Provedba ovakvih projekata, posebno ako su financirani iz EU fondova, najbolja su mjera protiv gospodarske krize. Tvrtka Montel, iako nije registrirana u Ogulinu nego u Zagrebu, zapošljava radnike s područja Ogulina i za kooperante uzima tvrtke s ogulinskog područja. Osim toga projekt rekonstrukcije Vatrogasnog doma u Turkovićima sa sobom donosi i 3 nova radna mjesta.