Aktualno Županija

Današnje Gradsko vijeće ide “online”, Petračić tvrdi: HDZ koristi svaku priliku da isključi bilo koga iz kritičke riječi i ovo im je prilika

– Ode korona a HDZ će vijeće i dalje održavati bez vijećnika, odnosno elektronički. Radit će trgovine, crkve, frizeri, ali vijeće – to ne može. Tko zna zbog čega, kaže nam nezavisni gradski vijećnik Davor Petračić i to uoči još jedne “online” sjednice koja će danas biti održana kroz servis Teams. Vijećnici su danas i dobili upute, no najgovorljivijeg oporbenjaka u karlovačkoj vijećnici to ne zadovoljava.

Petračić, naime, tvrdi da itekako ima uvjeta da se napravi sjednica Gradskog vijeća, ako ne u gradskoj vijećnici onda bar u sportskoj dvorani no, dodaje, HDZ koristi i najmanju priliku udaljiti kritičku riječ od sebe.
– Oni koriste svaku priliku da isključe bilo koga iz kritičke riječi i ovo im je prilika. Ne znam kako će ovo funkcionirati posebno jer ima tu i digitalno nepismenih, jednostavno ne vjerujem u uspješnost ovakvih sjednica, kaže Petračić.

Smatra da ovakva digitalizacija ide u destruktivnom smjeru i stvara dodatni jaz.

– Pogotovo sada se donose neke ključne odluke i u svakoj od njih može se postaviti i sumnja da se nekome pogoduje. Ne razumijem da gradska vlast umjesto da ide u transparentnost srlja u nepovjerenje, isključivanje. Politika nije politika posao od doma, a vlast ovako samo iskorištava krizu za vlastiti nerad, zaključio je Petračić koji kaže da se neće ni uključiti u ovakvu sjednicu.(KAportal)