Aktualno OG sada Ogulin

Grad Ogulin podupire ugostitelje

S obzirom da smo u medijima proteklih dana imali priliku čitati o hrvatskim gradovima koji su izašli u susret ugostiteljima te im omogućili širenje njihovih terasa na javne površine, zanimalo nas je što je po tom pitanju učinjeno u gradu Ogulinu. Upit smo poslali u gradsku upravu, a stigao nam je slijedeći odgovor:

“S obzirom da su popustile mjere vezane uz COVID-19, od ponedjeljka, 11. svibnja, s radom počinju ugostiteljski objekti koji mogu osigurati dovoljnu fizičku distancu između stolova i prisutnih gostiju.

U ovom tjednu počeli smo zaprimati zahtjeve vlasnika ugostiteljskih objekata koji mogu osigurati sve potrebno radi udovoljenja mjerama propisanim od strane nacionalnog Stožera civilne zaštite. Nekim ugostiteljima će se odobriti i povećanje terase, ukoliko za to postoje uvjeti.

Sukladno Odlukama sa zadnje sjednice Gradskog vijeća Grada Ogulina, od plaćanja poreza na korištenje javnih površina i poreza na potrošnju, za razdoblje od 1. travnja do 30. lipnja 2020. godine, ugostitelji se u cijelosti oslobađaju plaćanja , a to upravo ostvaruju podnošenjem pisanog i obrazloženog zahtjeva u Stručnu službu Grada Ogulina.”