Rekonstrukcijom ulice A. Šenoe rasteretit će se promet u središtu grada

Rekonstrukcijom će se proširiti prometnica, izgraditi nogostup i postaviti LED rasvjeta.

Grad Ogulin je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, putem njihovog Programa podrške brdsko-planinskim područjima, za projekt rekonstrukcije ulice Augusta Šenoe osigurao sufinanciranje u iznosu od 300 tisuća kuna.

Svrha rekonstrukcije je da se rastereti promet u središtu  grada i zaštićnoj povijesnoj jezgri, te omogućiti pristup teretnim vozilima u poduzetničku zonu Žegar, što je, zbog uskog grla, dugogodiš¡nji problem tvrtkama Bjelin, Metis i ostalima koje tamo posluju.

Rekonstrukcijom će se proširiti prometnica, izgraditi nogostup i postaviti LED rasvjeta. Osim što će se rasteretiti promet u centru grada i omogućiti i pristup teretnim vozilima u zonu Žegar, ujedno će se izgradnjom nogostupa i postavom javne rasvjete povećati sigurnost pješaka.

Ukupno trajanje prve faze rekonstrukcije je 8 mjeseci. U ovoj fazi će se proširiti dio prometnice od “rampe” (željezničkog putnog prijelaza) do “tunela” (željezničkog podvožnjaka) u duljini od 300 metara.

Procijenjena vrijednost ove faze iznosi 3 milijuna kuna s PDV-om. Postupak javne nabave za odabir izvođača je pri kraju, u tijeku je provjera ispravnosti ponude, pa bi prvi radovi, nakon žalbenih rokova i ostalih obavljenih procedura, mogli početi za oko mjesec dana.

Facebook Comments