Aktualno OG sada Ogulin

“Korona nas je malo usporila, ali nije ugasila naše planove”

Danas je župan Damir Jelić došao u obilazak tvrtke Bjelin u Ogulinu, kojom prigodom je direktoru “Bjelina” Stjepanu Vojiniću uručio građevinsku dozvolu za izgradnju novog logističkog centra i proizvodnog pogona. Naime, na prostoru Poduzetničke zone gradit će se, u 1. fazi, logistički centar, a posao bi moglo dobiti od 150 do 250 novih radnika.

Stjepan Vojinić rekao je da je ovdje pred godinu dana bio nepristupačan prostor, koji je sada pripremljen za gradnju.
“Najprije će se graditi logistički centar, a onda i nova tvornica u punom obimu. Za prvu fazu će nam trebati oko godinu dana, a za kompletan projekt oko tri godine. Trenutno u Ogulinu imamo 330 zaposlenih radnika. Ova je pozicija vrlo važna, jer je u blizini autocesta, željeznički kolosjek prolazi blizu, do Zagreba i Rijeke smo na samo sat vremena. Konkretno, ovdje će biti veliki logistični centar i dvije tvornice za proizvodnju novih podnih obloga, koje se za sada proizvode samo u Švedskoj. Korona nas je malo usporila, ali nije ugasila naše planove.”- rekao je Vojinić, te zahvalio strukturama gradskih vlasti koje su im izlazile u susret, ali i direktoru Poduzetničke zone Mladenu Stipetiću, koji današnjem događaju nije nazočio. Kako saznajemo, od strane župana Jelića, nije ni pozvan?!

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović izrazio je zadovoljstvo što ovaj projekt, započet još 2017. godine, dolazi u novu fazu.

“Mi smo kao grad od samog početka surađivali sa tvrtkom Bjelin, izradili smo prometnu studiju, a pri kraju je i izmjena urbanističkog plana, te i dalje stojimo na raspolaganju” – rekao je Domitrović.

U obilasku su im pridružili saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, te zamjenici gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja.