Aktualno OG sada Ogulin

Međunarodni je Dan obitelji

Danas se obilježava međunarodni Dan obitelji.

“Obitelji u razvoju: Kopenhagen i Peking + 25” tema je ovogodišnjeg obilježavanja Dana obitelji. Naime, konferencije u Pekingu i Kopenhagenu su 1995. godine dale na važnost obitelji, njezinoj ulozi u našem društvenom razvoju i donijele odluku da će se poštivanje obitelji širom svijeta definirati kao plan za dobrobit svih pojedinaca u obitelji. Upravo je iz tog razloga UN u 2020. godini predložio navedenu temu kako bi naglasio važnost i značenje obitelji, posebno u kontekstu pandemije Covida 19. Ova je pandemija ukazala i na važnost ulaganja u socijalnu politiku zaštite najranjivijih pojedinaca i obitelji. Obitelji su te koje nose najveći teret ove krize, štite svoje članove, brinu o djeci izvan škole, a u isto vrijeme nastavljaju sa svojim radnim obavezama.

Obilježavanje Dana obitelji je inače tradicionalni program osnovnih DND. “Pozivamo vas da i ove godine obilježite Dan obitelji u nešto drugačijim okolnostima, ali svakako u krugu vaših najdražih.” – poručili su iz hrvatskog Saveza Društava naša djeca.

Za organizaciju obilježavanja ovog dana u našem gradu zaduženi su članovi ogulinskog Duštva Naša djeca, a ove godine epidemija koronavirusa im je poremetila planove za proslavu. Podsjećamo, proslava međunarodnog Dana obitelji nije održana niti prošle godine. Plan je bio da se održi na Kneji, ali planove su tada poremetile loše vremenske prilike. O ovoj temi, kao i o radu Društva naša djeca Ogulin imate ćete priliku doznati nešto više u našoj nedjeljnoj emisiji “Oči u oči”, od 9 sati. Mihaela Milanović Poljak tada će ugostiti predsjednicu ogulinskog Društva Ljiljanu Kaurić. (radio-ogulin.hr)