Aktualno Županija

Grad Karlovac odlučio doskočiti ludiranju automobilima na gradskim ulicama – na desetak lokacija postavit će kamere

Bit će to kamere koje ne samo da snimaju prekršitelje, nego ih i evidentiraju, a onda im mogu stići i kazne. U planu su bile ove godine, ali ih je korona – odgodila

– Možda ne ove godine, ali ispada da su kamere jedino rješenje za Marmontovu, ŠRC Koranu i neke druge piste u gradu. Pokazalo se da ćemo morati na 10-ak lokacija u gradu staviti kamere koje ne samo da snimaju, nego i evidentiraju prekršaje na temelju kojih se onda mogu i kazne slati, te kamere moraju biti dio policijskih postupaka, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić, odgovarajući na vijećničko pitanje Željka Štajcera hoće li se naći način da se spriječi godinama uobičajeno divljanje automobilima i motorima po Marmontovoj aleji, sada zaustavljeno zbog njenog uređenja, ali izgledno kada ono završi.

Marmontova je, podsjetila je pročelnica Hermina Komanac, u nadležnosti Hrvatskih cesta, ali to ne znači da Grad zajedno s njima ne može razmotriti situaciju i doći do toga da nekom prometnom opremom, u suradnji s policijom, pokušaju objasniti vozačima da uspore.
„Ležeći policajci” su uglavnom u blizini škola i vrtića, a i, po Mandićevim riječima, nije rješenje da budu po cijelom gradu pa će, očito, rješenje biti kamere. No, kada točno – još se ne zna.(KAportal)