Aktualno OG sada Ogulin

Otkazano svih 5 utrka Formula drivera, pa i ogulinska

Svih 5 utrka popularnog Formula drivera, među kojima je i naša ogulinska, su otkazane za ovu natjecateljsku sezonu. Informacija je to koja će ražalostiti brojne ljubitelje oktanskog sporta u našem gradu, ali i diljem Hrvatske.

IMG_5286

Ovu odluku organizatora utrke potvrdio je, gostujući u programu Radio Ogulina, predsjednik AK “Klek” Ogulin Bojan Višnić:

Znači nama sezona počinje u ožujku službeno, no s obzirom da je korona došla vrlo brzo, mi smo imali suspendiranu sezonu utrkivanja do 01. svibnja, što se kasnije od strane saveza prolongiralo do 01. srpnja. Samim tim nismo imali ni prvu utrku, odnosno nećemo imati ni prvu utrku sezone u Buzetu, a ujedno i drugu utrku na Učkoj, pa već sada dvije od pet utrka nemamo. To onda dovodi u pitanje i cijeli kup. Pitanje je da li bi bilo u redu bodovati kup samo na osnovu tri preostale utrke koje bi se možda mogle održati, jer pitanje je kako bi se i naša utrka u osmom mjesecu mogla održati.”

Druga stvar koja je išla u prilog takvoj odluci je financijski dio priče, jer je, prema riječima Bojana Višnića, jako teško u ovim, za gospodarstvo vrlo izazovnim, trenucima osigurati financijsku podršku brojnih sponzora, bez kojih utrka ne bi ni bilo.
Stoga će organizatori usmjeriti sve svoje napore u organizaciju nove natjecateljske sezone, koja će se održati tijekom slijedeće godine.

Organizacija prošlogodišnje ogulinske utrke bila je na zavidnom nivou i ostat će mnogim vozačima i posjetiteljima u odličnom sjećanju. Izostanak ovogodišnjeg izdanja Formula driver utrke ostavit će, između ostalog, traga i na turističke pokazatelje u našem gradu. Bojan Višnić kaže:

Znate i sami da smo prošlih godina smještaj tražili i putem Radio Ogulina i ostalih medija i sazivali sve po gradu da nađemo apartman više jer uvijek su kapaciteti u Ogulinu u vrijeme utrke bili popunjeni, ugostiteljski objekti također popunjeni. Tako da će to turistički sigurno biti minus za grad Ogulin, no mislim da se to neće prenesti na neki veći niz godina, već samo eto na ovu godinu. Iduće godine nastavit ćemo raditi u istom tonu kako smo i do sada radili i što brže se vratiti u neku normalu.IMG_5320

Između ostalog, od Bojana Višnića doznali smo nešto više o planovima članova AK “Klek” Ogulin:

Ukoliko bude nekih utrka u Hrvatskoj, vjerojatno će to naši članovi ići voziti, jer auti i vozači su spremni i čekaju, kako se kaže, k’o napete puške. Što se tiče nas u klubu, mi ćemo nastaviti naše redovne aktivnosti vožnje klupskog prvenstava na samom parkiralištu baza, ako to uvjeti dozvole i nastaviti sudjelovati na utrkama po Hrvatskoj, koje se budu održavale, jer je puno utrka u raznim disciplinama otkazano i zapravo se još ne zna hoće li biti održano. Vidjet ćemo kako će sve to ići dalje, jer kao što sam rekao, službeno je auto sezona u Hrvatskoj suspendirana do 01. srpnja.”

Inače, trkači su proteklih tjedana, kako doznajemo, pribjegli odmjeravanju snaga u virtualnom svijetu, pomoću igara na PlayStationu, a Bojan Višnić smatra da će to u konačnici doprinjeti popularizaciji oktanskog sporta među mladima, koji su to već prigrlili. (OGportal/RadioOgulin)