Aktualno OG sada Ogulin

I Udruga “Radost” počela rad sa strankama

Iz Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost” primili smo obavijest u kojoj stoji da su započeli sa radom za stranke. Vrata ove ogulinske udruge tako su od sada otvorena svima, i to radnim danom u vremenu od 10 do 12 sati.

Iz Udruge “Radost” ujedno poručuju da se redovita mjesečna dežurstva Pravne klinike, koja su provodili studenti završnih godina zagrebačkog Pravnog fakulteta, do daljnjeg neće održavati u njihovim prostorijama. Međutim, Pravna klinika će u narednom razdoblju i dalje zaprimati predmete građana putem njihove web stranice http://klinika.pravo.unizg.hr/, na kojoj se nalazi obrazac kojeg su stranke dužne popuniti.

Podsjećamo, Pravna klinika je jedinica Pravnog fakulteta u okviru koje studenti pružaju besplatnu pravnu pomoć građanima kojima je ona potrebna. Klinika u prvom redu daje opće pravne informacije i pruža pravne savjete, pomažući korisnicima da se snađu u pravnim problemima s kojima se suočavaju. Osim toga, klinika može pomoći i u sastavljanju raznih pismena i podnesaka u upravnom i drugim postupcima. Studenti viših godina Pravnog fakulteta u Zagrebu samostalno i kolektivno obrađuju primljene slučajeve, pri čemu im po potrebi savjetom pomažu akademski mentori – nastavnici i suradnici Pravnog fakulteta. Klinika ima razvijen interni sustav kontrole kvalitete rezultata pa se ne treba plašiti nestručnosti. Svatko tko ne može na drugi način ostvariti pravnu pomoć može se obratiti klinici.