Aktualno Županija

Zbog sumnje u počinjenje dva razbojništva 40-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim muškarcem koji je uhićen nakon počinjenih razbojništava u Karlovcu 18. svibnja. Naime, 40-godišnjaka se sumnjiči da je 18. svibnja u frizerskom salonu i automat klubu u Karlovcu, uz prijetnju hladnim oružjem počinio razbojništvo te otuđio mobitel i novac. Otuđeni predmeti pronađeni su kod osumnjičenika te će biti vraćeni vlasnicima. Osumnjičeni 40-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku te će uz kaznenu prijavu biti doveden u nadležno državno odvjetništvo.

Recidivist upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje pa kažnjen sa 60 dana zatvora i 1000 kuna
Jučer 19. svibnja na području Vojnića policijski službenici utvrdili su da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, upravlja 31-godišnjak. Kako je utvrđeno da se radi o osobi koja je višestruki počinitelj prekršaja tzv. „recidivist“, vozač je uhićen i priveden na nadležni Općinski sud gdje mu je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena kazna zatvora u trajanju od 60 dana i novčana kazna od 1000 kuna.