Izviđački park “čeka” nastavak radova u sklopu projekta “Susret s rijekom”

U Ogulinskom Parku izviđača, u sklopu provedbe projekta Susret s rijekom, lani u ljeto započela je izgradnja interpretacijskog centra na otvorenom, Đulin vrt. Vrijednost radova iznosi 1,3 milijuna kuna, a njima je obuhvaćena zamjena postojeće ograde, uređenje šetnice, postavljanje dviju sjenica i labirinta, izgradnja amfiteatra, te opremanje parka multimedijalnim interpretativno-edukativnim sadržajima. Dio posla je gotov, a dio je “stopiran” zbog pojave koronavirusa, te se nadamo da će se radovi uskoro nastaviti. Trenutno se očekuje nabavka igračih sprava koja će se provesti grupno, za sve koji su uključeni u projek. No, već sada se može zaključiti da će ovo biti prekrasan park u kojeg će se rado dolaziti.

Partneri na projektu s, podsjetimo, Grad Karlovac, Grad Ozalj, Grad Ogulin, Javna ustanova Natura Viva, Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, TZ Grada Ogulina, te TZ Grada Ozlja.

Ukupna vrijednost projekta je 9.210.371,03 kn, od čega je 7.828.815,37 kn sufinancirano bespovratnim sredstvima iz europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. -2020.”.

Cilj projekta ‘Susret s rijekom’ je doprinijeti održivom korištenju prirodnih resursa i očuvanju biološke ravnoteže područja NATURA 2000 uz rijeke KAŽUP, kroz povećanje turističke privlačnosti ovih područja, te edukaciju i podizanje svijesti o važnosti njihova očuvanja.

Facebook Comments