Aktualno OG sada Ogulin

U ponedjeljak se u školske klupe vraćaju najmlađi

U  programu Radio Ogulina gostovala je  Marija Medić, županijska pročelnica za školstvo, a razgovaralo se o povratku učenika razredne nastave u školske klupe.

Pročelnica je istakla da je ova školska godina doista u svakom pogledu i više no specifična i izazovna. Početak je obilježio višetjedni štrajk učitelja i nastavnika, a “točku na i” stavila je epidemija koronavirusa.

Što u ponedjeljak očekuje školarce, njihove roditelje i učitelje, doznajemo od pročelnice Medić:

“Sve škole počinju raditi od ponedjeljka. Velika većina, preko 90 posto učenika razredne nastave, krenut će s nastavom. Prijevoz je organiziran, škole se dezinficiraju i poštivaju se sve mjere”.

Marija Medić u nastavku otkriva koliko će se ogulinskih školaraca u ponedjeljak vratiti uobičajenom načinu odvijanja nastave:

“Prva osnovna škola i škola Ivane Brlić Mažuranić će također otvoriti svoja vrata, a svi su roditelji razrednicima najavili da djeca dolaze u škole. Manji postotak učenika može, iz opravdanih razloga, ostati kod kuće. No, imamo konkretne informacije i imali smo niz upitnika i vjerujemo da će nastava redovno završiti. Oni koji ostanu kod kuće moći će pratiti nastavu na daljinu”.

Na pitanje kada bi učenicima trebala završiti ova školska godina, Marija Medić odgovara:

“To bi trebalo biti krajem lipnja, još čekamo službenu objavu kalendara. Ne očekujemo veće probleme. Iduća školska godina počet će 7. rujna, te vjerujem da će zdravstvena situacija biti dobra i da ćemo moći redovno krenuti sa školskom godinom. Nadam se da neće biti puno iznenađenja, kao što je to bilo ove školske godine”.