Aktualno OG sada Ogulin

Audicija Plesni studio POU Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin započinje s provođenjem novog programa Plesni studio POU Ogulin.

Naime, u našem gradu,  unatrag nekoliko godina, djeca i mladi, ali i odrasli,  nisu se mogli uključivati u kontinuirane plesne aktivnosti koje promiču djelovanje plesnih formi urbanog i suvremenog sadržaja. Dijelom i zbog činjenice da u periodu od 2007. do 2019. godine zbog rekonstrukcije nije bilo moguće koristiti prostor plesne dvorane POU Ogulin.

Uređenjem i puštanjem u uporabu navedenog prostora POU Ogulin, omogućeno je i pokretanje Plesnog studija, čijim će se formiranjem potaknuti djecu, mlade i odrasle na grupne plesne izvedbe, obučiti ih se osnovama plesnog izražavanja, te osnovama plesnih koreografija sastavljene od urbanih i suvremenih elemenata plesa.

Članovi Plesnog studija će sudjelovati u izradi i kreiranju svake plesne predstave. Na taj način sudionici će dobiti priliku progovoriti kroz plesni izričaj i moći će se približiti ostalim skupinama na socijalno inovativan način. Članovi će naučiti različite tehnike plesnih izvedbi te metodologiju rada sa skupinom što će povećati broj osoba, koji će i sami moći voditi plesne probe određene skupine. Izvedbama plesnih predstava povećat će se broj kulturnih događaja u Ogulinu. Ovaj program temelj je za buduće voditelje kreativnih plesnih aktivnosti.

Upisi u Plesni studio POU Ogulin traju do 12.06.2020. godine a vrše se putem poveznice https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfyM_xMmyQvzK0oS…/viewform…. Prijaviti se mogu sve osobe starije od 12 godina.

Sudjelovanje je besplatno.

Svi prijavljeni do 05.06.2020. godine za audiciju moraju pripremiti solo točku od 90 sekundi po izboru. Audicija će se održati 06.06.2020. godine, a početak rada Plesnog studija 13.06.2020. godine.

Stručni suradnici su educirani voditelji plesa Plesne škole Alegria.