Aktualno OG sada Ogulin

Prva osnovna škola danas slavi svoj 254. rođendan

Kad smo već kod školstva, danas Prva osnovna škola slavi svoj Dan škole. Proslava 254. rođendana ove ogulinske škole odvijala se u potpuno drugačijem ozračju i na drugačiji način no ranijih godina, a svemu je kumovala epidemija koronavirusa.
Okosnica rođendanske proslave tako je bila svečana sjednica koja je donijela osvrt na ostvarene rezultate tijekom tekuće školske godine.

Gostujući u radijskom programu, ravnatelj Zvonko Ranogajec istakao je da je, unatoč svim turbulencijama koje su ih zadesile, ova školska godina u njihovoj školi bila i više nego uspješna.

zvonko ranogajec-istNe sakrivajući zadovoljstvo, ravnatelj je pobrojao tek neke od uspjeha koje su polučili učenici i nastavnici škole:

“Dakle u pogledu Lidrana vrlo smo visoke i vrijedne rezultate postigli, koji neće moći biti operacionalizirani jer su odlukom Nacionalnog stožera i ministarstva, sva natjecanja i državne smotre za ovu godinu ukinuta, iako smo se mi plasirali i u kategoriji školskog lista i u kategoriji novinarskog i literarnog rada. Isto tako jedan naš učenik je u engleskom jeziku osvojio prvo mjesto u županiji i bio bi se plasirao na državno natjecanje, pa drugo mjesto u njemačkom, bio bi isto vjerojatno na državnom natjecanju, pa u području tehničke kulture, likovnih natječaja i tako dalje, sve izvrsni rezultati. Da ne govorimo u pogledu projekata gdje naše neke učiteljice, vrlo su kreativne i ambiciozne pa se na puno projekata javljaju i dosta smo ih realizirali. “

Proslava Dana škole ovaj put nije bila uveličana prigodnim svečarskim programom učenika, a izostao je i tradicionalni “Slatki kros”.

Inače, matičnu Prvu osnovnu školu Ogulin i njene 4 Područne škole u Zagorju, Desmericama, Turkovićima i Hreljinu pohađa 545 učenika, od čega je 65 učenika osmih razreda, od kojih će se uskoro i oprostiti. Ravnatelj se nada da će to biti moguće organizirati u fizičkom smislu, a sve sukladno naputcima resornog Ministarstva i nacionalnog Stožera civilne zaštite. Učenicima znanje prenosi oko 70 učitelja i nastavnika, a u školi je zaposleno još oko 20 djelatnika koji brinu oko tehničkih poslova.

Ravnatelj Ranogajec zaključno je napomenuo da se u školi ovih dana provode testiranja za upise u 1. razrede, a testiranjima će pristupiti ukupno 65 mališana.

Ovom prigodom svim učenicima, nastavnicima i djelatnicima Prve osnovne škole Ogulin upućujemo najljepše želje povodom njihovog 254. rođendana! (radio-ogulin.hr/ogportal)