Prva osnovna škola danas slavi svoj 254. rođendan

Kad smo već kod školstva, danas Prva osnovna škola slavi svoj Dan škole. Proslava 254. rođendana ove ogulinske škole odvijala se u potpuno drugačijem ozračju i na drugačiji način no ranijih godina, a svemu je kumovala epidemija koronavirusa.
Okosnica rođendanske proslave tako je bila svečana sjednica koja je donijela osvrt na ostvarene rezultate tijekom tekuće školske godine.

Gostujući u radijskom programu, ravnatelj Zvonko Ranogajec istakao je da je, unatoč svim turbulencijama koje su ih zadesile, ova školska godina u njihovoj školi bila i više nego uspješna.

zvonko ranogajec-istNe sakrivajući zadovoljstvo, ravnatelj je pobrojao tek neke od uspjeha koje su polučili učenici i nastavnici škole:

“Dakle u pogledu Lidrana vrlo smo visoke i vrijedne rezultate postigli, koji neće moći biti operacionalizirani jer su odlukom Nacionalnog stožera i ministarstva, sva natjecanja i državne smotre za ovu godinu ukinuta, iako smo se mi plasirali i u kategoriji školskog lista i u kategoriji novinarskog i literarnog rada. Isto tako jedan naš učenik je u engleskom jeziku osvojio prvo mjesto u županiji i bio bi se plasirao na državno natjecanje, pa drugo mjesto u njemačkom, bio bi isto vjerojatno na državnom natjecanju, pa u području tehničke kulture, likovnih natječaja i tako dalje, sve izvrsni rezultati. Da ne govorimo u pogledu projekata gdje naše neke učiteljice, vrlo su kreativne i ambiciozne pa se na puno projekata javljaju i dosta smo ih realizirali. “

Proslava Dana škole ovaj put nije bila uveličana prigodnim svečarskim programom učenika, a izostao je i tradicionalni “Slatki kros”.

Inače, matičnu Prvu osnovnu školu Ogulin i njene 4 Područne škole u Zagorju, Desmericama, Turkovićima i Hreljinu pohađa 545 učenika, od čega je 65 učenika osmih razreda, od kojih će se uskoro i oprostiti. Ravnatelj se nada da će to biti moguće organizirati u fizičkom smislu, a sve sukladno naputcima resornog Ministarstva i nacionalnog Stožera civilne zaštite. Učenicima znanje prenosi oko 70 učitelja i nastavnika, a u školi je zaposleno još oko 20 djelatnika koji brinu oko tehničkih poslova.

Ravnatelj Ranogajec zaključno je napomenuo da se u školi ovih dana provode testiranja za upise u 1. razrede, a testiranjima će pristupiti ukupno 65 mališana.

Ovom prigodom svim učenicima, nastavnicima i djelatnicima Prve osnovne škole Ogulin upućujemo najljepše želje povodom njihovog 254. rođendana! (radio-ogulin.hr/ogportal)

Facebook Comments