Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend – pretežno suho uz mogućnost kiše

Za vikend na kopnu kiša ipak biti rjeđa nego u petak. Štoviše, u nekim će krajevima vjerojatno i izostati, osobito u subotu i veći dio nedjelje u središnjoj Hrvatskoj, a ponovno nestabilnije diljem će unutrašnjosti biti u ponedjeljak. Temperatura zraka neće se odviše mijenjati.

U subotu u  većem dijelu zemlje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Više će oblaka biti na krajnjem istoku i osobito u Dalmaciji gdje će povremeno padati kiša, lokalno praćena i grmljavinom. Vjetar umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorju i sjeveroistočni. Na sjevernom i djelu srednjeg Jadrana umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, sredinom dana u slabljenju, a na jugu će puhati umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na moru od 13 do 17, a najviša dnevna uglavnom između 17 i 22 °C.

Slično vrijeme očekuje se i u većem dijelu nedjelje.

Razmjerno svježe za ovo doba godine bit će i na Jadranu, također uz pljuskove i grmljavinu, vjerojatno najčešće u subotu na srednjem i južnom dijelu. Puhat će povremeno umjerena, samo rijetko i jaka bura pa maestral, uz koje se ni more još neće osjetno zagrijavati.

prog ogu