Aktualno OG sada Ogulin

Tko je koristio službeno vozilo SKG u privatne svrhe i načinio štetu?

Iako je posljednji “Aktualac” na sjednici Gradskog vijeća potrajao samo pola sata, na njemu je vijećnik HDZ-a Ivica Porubić gradonačelniku Daliboru Domitroviću (SDP) postavio pitanje koje je izazvalo dosta zanimanja javnosti.

On je, naime, htio čuti odgovor na pitanje je li za  vrijeme produženog vikenda, 1. svibnja, službeno vozilo SKG-a korišteno  u privatne svrhe i je li tada oštećeno tučom koja je padala u Istri.  Zanimalo ga je hoće li zbog toga netko snositi odgovornost.

OGportal je tijekom jučerašnjeg dana poslao upit gradonačelniku Daliboru Domitroviću, te smo ga zamolili odgovor na ovo pitanje. Dobili smo ga u kratkom roku, a u njemu stoji:

“Već u nekoliko navrata vijećnik HDZ-a Ivica Porubić insceniranjem nepostojećih afera obmanjuje građane grada Ogulina. Malčiranje, stranačko uhljebljivanje, te najnovije, korištenje službenog automobila poduzeća Stambeno komunalno gospodarstvo u privatne svrhe izmišljene su „afere“ u režiji vijećnika Ivice Porubića kojima želi diskreditirati i ocrniti gradsku vlast.
U obrazloženju pitanja vijećnik Porubić navodi da ima informacije da je u vrijeme produženog vikenda vozilo SKG-a Ogulin korišteno u privatne svrhe, da je viđeno na području Istre, te da je tada oštećeno u nevremenu.
Uvidom u dokumentaciju SKG-a (putni nalozi) vidljivo je da niti jedno vozilo u posljednje dvije godine nije bilo na području Istre.
Za vrijeme produženog vikenda od 01. do 04. svibnja 2020. kada se je dogodilo olujno nevrijeme u Istarskoj županiji vozilo SKG-a bilo je parkirano u prostorima poduzeća što je vidljivo iz putnih naloga u prilogu.
Vozilo WV Cady OG 345 AF u vlasništvu SKG-a Ogulin oštećeno je u olujnom nevremenu 08.06.2018. godine na autocesti A1 na dijelu Ogulin-Zagreb. Šteta je prijavljena osiguravajućem društvu te je isplaćena u iznosu 7 000.00 kn putem kompenzacije poduzeću SKG-o Ogulin.
Iz dokumenata u prilogu vidljiva su sva postupanja u vezi sa navedenim vozilom.
Iz svega jasno je da nije bilo zloupotrebe službenog vozila u privatne svrhe, te je pitanje vijećnika Porubića (HDZ) već ustaljeno izmišljena konstrukcija u pokušajima stvaranja lažnih afera i diskreditiranja gradske vlasti”-navodi u odgovoru gradonačelnik Domitrović.