Aktualno Županija

Optužnica protiv dvojice mladih razbojnika – neispravnim pištoljem opljačkali benzinsku na autocesti, morat će vratiti novac

Maskiran fantomkom i kapuljačom ušao je u prostor prodavaonice benzinske postaje, pištolj usmjerio u djelatnika i naredio mu da stavi novac u ruksak

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljanina (1995. i 1996.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva.

  • Okrivljenicima se optužnicom stavlja na teret da su 26. listopada 2019. oko 08,12 sati, u benzinskoj postaji na odmorištu autoceste A1 Dobra – Istok u Ogulinu, u Gornjim Dubravama, postupali zajedno i po prethodnom dogovoru, s namjerom da dođu do veće količine novca, izvijestilo je Državno odvjetnišvo.
    Naime, okrivljenike se tereti da su se osobnim automobilom dovezli do stražnjeg ulaza na odmorište gdje je drugookrivljenik ostao čekati u automobilu, dok je prvookrivljenik maskiran fantomkom i kapuljačom ušao u prostor prodavaonice benzinske postaje te držeći u desnoj ruci neispravni poluautomatski pištolj usmjerio ga u djelatnika benzinske postaje i naredio mu da stavi novac u ruksak.
  • Nakon što je djelatnik benzinske postaje, u strahu za vlastiti život, iz kase u ruksak stavio 8.190,00 kuna, prvookrivljenik je uzeo ruksak s novcem i udaljio se iz benzinske postaje te ušao u osobni automobil u kojem ga je čekao drugookrivljenik te su se odvezli zadržavši pribavljeni iznos novca, kažu u DORH-u.

U optužnici je predloženo da sud na temelju članka 77. stavka 1. KZ/11 oduzme od okrivljenika novčani iznos od 8.190,00 kuna, odnosno da u smislu članka 158. ZKP/11 odluči o imovinskopravnom zahtjevu oštećenog trgovačkog društva, kao i da na temelju članka 79. stavka 2. KZ/11 od prvookrivljenika oduzme predmetni pištolj. (kaportal.hr)