Aktualno Županija

Vrtić Grabrik i službeno postao drugi najljepši u Hrvatskoj, Mandić uvjeren: Karlovac je najbolji po odgojiteljicama

Natječaj za najljepši vrtić u Hrvatskoj organizirao je krajem prošle godine portal Gradonačelnik.hr, a birali su građani- Dječji vrtić Grabrik je s 1.673 lajka bio uvjerljivo drugi, s tim da su bili i šerani isto jako puno puta, a brojali smo samo one lajkove na našim službenim stranicama kako bi izbjegli višestruko glasovanje. Kada sam prilazio vrtiću i samo izvana vidio kako izgleda, moram priznati da me silno intrigira kako izgleda prvi ako je ovo drugi vrtić u Hrvatskoj, izjavio je Vjeran Stilinović, koordinator projekta za današnjeg uručivanja priznanja drugom najljepšem vrtiću u Hrvatskoj, Dječjem vrtiću Grabrik.V.d. ravnateljica vrtića Danka Pavlačić kazala je kako im je velika čast što su u ovom izboru u kojem je sudjelovao veliki broj vrtića osvojili drugo mjesto, zahvalila roditeljima, djelatnicima i svim građanima koji su šerali i lajkali, a Gradu što im je izgradio tako lijep vrtić na kojeg su jako ponosni.
– Drago mi je da smo imali priliku pokazati svima koliko smo lijepi i koliko odgojitelji i djeca svakodnevno ispunjavaju ljepotu ovoga vrtića, rekla je Pavlačić.

Vrtić Grabrik samo je jedan od vrtića obnovljenih ili iznova izgrađenih u Karlovcu od 2012., za što je Grad uložio zamalo 100 milijuna kuna. Uskoro će biti dovršen onaj na Dubovcu, dok je novi u Mahičnu, pred uporabnom dozvolom, a on je i jedini financiran EU novcem.

– Naš osnovni cilj je da sva djeca čija su oba roditelja zaposlena dobiju svoje mjesto u vrtiću i vjerujem da ćemo to uspjeti, ali i da sva djeca u Karlovcu imaju mjesto u vrtiću jer znamo da to onda otvara prostor i roditeljima da lakše nađu svoje radno mjesto. Ulaganja u vrtiće s jedne strane su demografska, a s druge, mjera ulaganja u radna mjesta, primjetio je gradonačelnik Damir Mandić. (kaportal.hr)