Aktualno Županija

U prometnoj nesreći na autocesti A1 teško ozlijeđen vozač

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela i pet prometnih nesreća od kojih jedna s teško ozlijeđenom osobom, jedna s lakše ozlijeđenom osobom te tri s materijalnom štetom.

Jučer u 19.55 sati dogodila se prometna nesreća na autocesti A1. Osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 39-godišnjak u smjeru Zagreba kada je u jednom trenutku skrenuo van kolnika te udario u rubni kamen i preko zaštitne ograde sletio niz padinu uslijed čega je došlo do prevrtanja osobnog automobila. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen, te slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Recidivist upravljao vozilom pod utjecajem alkohola
Jučer je na nadležni Općinski sud doveden 47-godišnjak za kojeg je utvrđeno da je 10. lipnja na području Ozlja upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,89 g/kg, a za kojeg je utvrđeno da je višestruki počinitelj prekršaja tzv. “recidivist“. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na pet mjeseci.

Vozio pod utjecajem alkohola, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima te bez važeće vozačke dozvole
Na nadležni Općinski sud jučer je doveden 40-godišnjak za kojeg je utvrđeno da je 10. lipnja u mjestu Grabovac upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 0,95 g/kg, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima te bez važeće vozačke dozvole. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i novčanu kaznu od 6000 kuna.