Aktualno OG sada Ogulin

Infrastrukturni radovi u Vitunju

U nedjelju je u Vitunju organizirana radna akcija izgradnje igrališta pored zgrade područne osnovne škole. Akciji se  odazvalo dvadesetak mještana, koji su jedva dočekali završetak zabrana okupljanja, kako bi počeli radovi na uređenju dječjeg igrališta i igrališta za mali nogomet.
Prema riječima gradskog vijećnika Nevena Vujnovića, u planu je uređenje okoliša zgrade škole, kao centralnog mjesta u Vitunju, izgradnja dječjeg igrališta ispred zgrade škole kao i manjeg malonogometnog igrališta.

“Zahvaljujemo  gradonačelniku Ogulina Daliboru Domitrovićima, kao i njegovim zamjenicima, što su podržali izgradnju igrališta te osigurali potreban materijal” poručio je Vujnović.
Sve radove na uređenju igrališta izvršit će sami mještani Vitunja kroz radne akcije, dok djeca s nestrpljenjem očekuju otvorenje i puštanje u rad ljuljački, tobogana, vrtuljka, klackalica… Oni nešto stariji će zaigrati nogomet i košarku uz druženje, kojeg je u zadnje vrijeme manjkalo.
Dodajmo da se uz ove radove, u središtu Vitunja, trenutno još izvode i radovi na ulazu u Vitunj , na izgradnji mostića preko potoka na lokalnoj cesti Puškarići-Vitunj. Mostić je propao, te je promet njime bio otežan i nesiguran. Nakon nekoliko vijećničkih pitanja kroz Gradsko vijeće i poslanih dopisa Županijskoj upravi za ceste od strane Nevena Vujnovića, ovih dana započeli su radovi na izgradnji novog mosta.