Aktualno Županija

Sjajan uspjeh Grada Duge Rese – njihov projekt prekogranične suradnje najbolji u cijeloj EU, predstavit će ga u Bruxellesu

Projekt je realiziran sa slovenskim partnerom, a nositelj je bio Grad Duga Resa.

Otkako je europskih fondova i financiranja hrvatskih projekata Duga Resa je upravo ostvarila svoj najveći uspjeh. Ne samo to, njihov projekt HITRO– Zajednički prekogranični operativni tim zaštite i spašavanja, kao jedini hrvatski projekt ušao je u konkurenciju, na kraju je pobijedio na natjecanju Interreg 30 Years Project Slam!

-Tijekom postupka selekcije na nivou Europske unije ovaj projekt ušao je u 30 najboljih a nakon finalne selekcije, naša priča spada među šest najboljih europskih projektnih priča i primjer je 30 godina prekogranične suradnje među zemljama EU u tematskom području „neighbour cohesion/ svi imamo susjeda“.

  • Jedan smo od dva projekta, koji će biti predstavljeni na Grand Finale-u “Interreg 30 years Project Slam” u Bruxellesu u 10. mjesecu na „najvećem europskom godišnjem okupljanju lokalnih, regionalnih i nacionalnih donositelja odluka i stručnjaka.“ (18. European Week of Regions and Cities 2020) – javili su iz Grada Duge Rese.

Projekt je realiziran sa slovenskim partnerom, a nositelj je bio Grad Duga Resa. Materijalna vrijednost mu je oko 6 milijuna kuna, ali upravo polučeni uspjeh mnogo je vrijedniji odtog iznosa.

Detalje će prezentirati na sutrašnjoj tiskovnoj konferenciji. (kaportal.hr)