Aktualno Sport

EVO KAKO ĆE ZAVRŠITI DUGO OČEKIVANA LIGA PRVAKA!

PALA JEDNA OD NAJVEĆIH ODLUKA EUROPSKOG NOGOMETA
Dosad su četiri kluba, Atalanta, RB Leipzig, Atletico i PSG izborili plasman u četvrtfinale

Ovosezonska nogometna Liga prvaka bit će završena “Final 8” turnirom koji će se održati u Lisabonu tijekom 10 dana, stoji u planu kojeg je Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) potvrdio u srijedu.

Dosada su četiri kluba, Atalanta, RB Leipzig, Atletico Madrid i Paris SG, izborili plasman u četvrtfinale, dok preostala četiri para osmine finala moraju odigrati svoje uzvratne susrete. Tako bi se dvoboji Juventus – Lyon, Manchester City – Real Madrid, Barcelona – Napoli i Bayern – Chelsea trebali igrati u Torinu, Manchesteru, Barceloni i Muenchenu, a ukupni pobjednici izborit će završni turnir u Lisabonu.

Četvrfinalni susreti igrali bi se od 12. do 15. kolovoza, polufinala 18. i 19. kolovoza, a finale 23. kolovoza. Domaćini bi bili stadioni luz i Jose Alvalade.

Trenutačni plan je da se utakmice igraju bez gledatelja, no ukoliko će to epidemiološki uvjeti omogućiti nije isključeno da se dopusti i dolazak gledatelja na stadione.

Završnica Europske lige odigrat će se na sličan način u Njemačkoj od 10. kolovoza, a gradovi domaćini su Duisburg, Düsseldorf, Gelsenkirchen i Köln.

Ovogodišnji europski Superkup trebao bi se igrati u Budimpešti 24. rujna.

Grčki mediji javljaju kako je Uefa s grčkom vladom dogovorila kako će se ždrijeb za sezonu 2020./2021. održati u Ateni u listopadu, a natjecanje će početi 20. listopada. Također, na istom događaju održat će se i ždrijeb za Europa ligu, a dodijelit će se i Uefine nagrade za individualna postignuća u tekućoj sezoni.

Tu je vijest potvrdio glasnogovornik grčke vlade Stelios Petsas koji je rekao kako će se ždrijeb i dodjela Zlatne lopte održati u kulturnom centru Stavros Niarchos. (sportske.jutarnji.hr)