Pred kuglačicama najvažniji vikend u posljednjih 5 godina

Pred kuglačicama Ogulina, prvakinjama 2. Hrvatske lige zapad, je najvažniji vikend u posljednjih 5 godina: u subotu u Otočcu, te u nedjelju u Zaprešiću, igraju u kvalifikacijama za Prvu hrvatsku ligu, među 12 najboljih klubova Hrvatske. Protivnice su im prvakinje ostale dvije druge lige, Endi Tekstilac iz Zagreba i Siscia iz Siska, a dva najbolja kluba iz ovih kvalifikacija postat će nove prvoligašice. Kuglačice Ogulina vrijedno se pripremaju već mjesec dana, posljednje dvije nedjelje održale su treninge u kuglani u Otočcu, i vjeruju da će i po treći puta u 15 godina postojanja postati prvoligašice, a u kvalifikacijama će imati i brojnu navijačku podršku, koja će s njima u Otočac i Zaprešić.
Kuglači Kleka sutra, u subotu u 17 sati u kuglani Klek igraju najvažniju utakmicu prvenstva: u posljednjem 18.kolu 1.B HKL jug, Klek igra protiv Crikvenice, i samo pobjedom mogu osigurati opstanak u ovoj ligi. Naime, na tablici je Klek na pretpoljednjem devetom mjestu sa 12 bodova, isto toliko ima i Crikvenica, ali sa boljom poen-razlikom. Kleku nije dovoljan ni neriješen rezultat za opstanak, stoga će morati protiv Crikvenice dati svoj maksimum ukoliko žele ostati prvo-be-ligaši.
U sličnom su položaju i kuglači Policajca u 2.HKL zapad: 3 kola prije kraja prvenstva su na pretposljednjem 11.mjestu sa 15 bodova, a čak 7 od 12 klubova je u igri za opstanak unutar samo 2 boda. Policajac igra sutra utakmicu 20.kola u Karlovcu protiv Željezničara, koji je samo bod ispred njih, dakle, igra se veliki derbi začelja i borbu za opstanak u 2.ligi. (D.P.)

Facebook Comments