Aktualno OG sada Ogulin

Završio projekt “U obrazovanje bez poteškoća”

U srijedu 17.lipnja 2020.g. završio je projekt Udruge Radost „ U obrazovanje bez poteškoća”, financiran od Ministarstva znanosti i obrazovanja, projekt udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika učenicima s teškoćama u razvoju .
Udruzi Radost odobrena su sredstva za dvije pomoćnice u nastavi za dva učenika O.Š. „Vladimir Nazor“ Duga Resa.
Cilj projekta, koji se provodio do 17. lipnja 2020.g. je osiguravanje pružanja usluga pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju prilikom izvršavanja zadataka koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u obavljanju higijenskih potreba tijekom svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu.
Takvim načinom rada učenicima s teškoćama u razvoju se omogućuje ostvarivanje Ustavom zajamčenog prava na stjecanje obrazovanja.
Projekt je uspješno završen s obzirom na nepredvidive situacije koje su se desile u ovoj školskoj godini ( štrajk učitelja, zbog Covid 19 rad na daljinu).
Iz Udruge Radost upućuju zahvalu  O.Š. „Vladimir Nazor” Duga Resa i pomoćnicama u nastavi na dobroj suradnji uz nadu da će se ista nastaviti i slijedeće školske godine.