Aktualno Županija

Dugoreška Vatrogasna zajednica predstavila vatrogasna vozila opremu, ali i novitet: “Stvaramo gradsku postrojbu od 40 vatrogasaca”

Građanima i posjetiteljima najzanimljiviji dio opreme bio je novi čamac za spašavanje na vodi, a posebno najmlađima zanimljivi su bili i vatrogasci kompletno opremljeni za borbu s požarima

Vatrogasna zajednica Grada Duge Rese koju čine tri DVD-a, Duga Resa, Belavići i Stara Sela organizirala je u središtu Duge Rese smotru vatrogasnih vozila, tehnike i opreme koju su vatrogasci dobili putem prekograničnog projekta HITRO koji se provodi u partnerstvu s Gasilskom zvezom Črnomlja iz susjedne Slovenije.

  • Želimo pokazati novu opremu, ali i sve što smo nabavili ranije te da građani vide koliko radimo i ulažemo u vatrogasnu djelatnost, jer nije da mi samo trošimo novac nego ga trošimo namjenski za dobrobit svih građana, a posebno onih koji se nađu u nekoj ugrozi poput poplava i požara. Upravo stvaramo gradsku postrojbu u kojoj će biti sva tri vatrogasna društva, ali nastupat će zajedno. Naime, više se nećemo dijeliti na tri DVD-a, iako će oni i dalje formalno postojati, već ćemo imati gradsku postrojbu s 40 vatrogasaca koji će biti potpuno opremljeni za strukturne požare, spašavanje na vodi i šumske požare – kazao je Boris Škrtić novi zapovjednik VZG Duge Rese dodajući kako mu je najvažnija sigurnost vatrogasaca i njihova opremljenost.
    Građanima i posjetiteljima najzanimljiviji dio opreme bio je novi čamac za spašavanje na vodi, a posebno najmlađima zanimljivi su bili i vatrogasci kompletno opremljeni za borbu s požarima.

VZG Duge Rese ukupno raspolaže s 10 vozila. Ove godine nabavili su i zapovjedno vozilo koje služi za prijevoz čamca koji su dobili iz projekta HITRO. Ostala vozila, osim autocisterne, su starija, ali su prema riječima zapovjednika Škrtića u redu, jer ih redovito održavaju. Plan VZG-a je dogodine nabaviti još jedno navalno vozilo. (kaportal.hr)