Aktualno Županija

Općina Josipdol ide protiv onih koji imaju zapuštene parcele, za svako postupanje protivno komunalnoj odluci slijedi prekršajni nalog

Novom Odlukom o komunalnom redu, Općina Josipdol nastoji dovesti u red zapuštene i ne održavane parcele s ciljem skladnog uređenja lokalne sredine.

Na temelju donesene Odluke o komunalnom redu, Općina Josipdol obavještava svoje stanovnike na potrebu korištenja građevina sukladno svojoj namjeni te da iste svojim izgledom ne nagrđuju ulicu i naselje, naglašavajući pritom na potrebu redovitog održavanja i obrađivanja površina koje su vidljive s javnih prometnica, s ciljem ambijentalnog uređenja lokalne zajednice.

Naime, kako pojašnjavaju iz Općine, odlukom o komunalnom redu propisane su odredbe o uređenju naselja, javnih površina, održavanju čistoće, sakupljanju komunalnog otpada, mjerama zaštite od buke, uklanjanju snijega i leda, ovlasti i mjere za provedbu komunalnog reda te kaznene odredbe.
Odlukom su, između ostalog, definirana i potreba održavanja i uređenja ukrasnih nasada i voćki, koje ne smiju svojim granama prelaziti na prometnice, ne smiju biti posađeni da otežavaju preglednost odvijanja prometa, da ometaju kretanja pješaka, da zaklanjaju prometnu signalizaciju te da zaklanjaju javnu rasvjetu.

-Nakon 15 lipnja 2020. godine svim vlasnicima i korisnicima zemljišta koji svojim neodgovornim ponašanjem postupe protivno odredbama komunalne odluke, komunalni redar će izdati prekršajni nalog, poručuju iz Općine Josipdol. (kaportal.hr)