Aktualno Sport

Kuglačice Ogulina – opet prvoligašice!

I u nedjelju u Zaprešiću, drugog dana kvalifikacija za 1. Hrvatsku ligu, kuglačice Ogulina bile su fantastične, odličnom igrom još su jednom bile najbolje i ostavile iza sebe Sisciju iz Siska i zagrebački Endi-Tekstilac za oko 100 čunjeva razlike.
Uoči početka drugog nastupa, ogulinskim kuglačicama uručen je veliki pehar za osvojen naslov prvaka Druge lige zapad i medalje za sve članove kluba, a posebnu nagradu za najbolju igračicu lige dobila je Venesa Bogdanović.
I onda je počelo, kao iz snova: prvi par Ogulina odigrao je fantastično je povećao prednost iz prvog nastupa u Otočcu gotovo dvostruko, izvanredna Barbara Žilić postigla je najbolji rezultat kvalifikacija sa 607 čunjeva, a Venesa Bogdanović dodala je velikih 577. U drugom paru Ivana Neralić odličnom igrom i sa točno 600 čunjeva osigurava vodstvo, a Iva Francetić dodaje 494 čunja. Prvo mjesto već je bilo debelo osigurano, a u trećem paru Branka Neralić srušila je 548 čunjeva, Ivanka Rebrović počela je odlično, ali je posustala od umora pa ju je početkom treće staze zamijenila također solidna Mirjana Orelj, sveukupno su srušile 522 čunja.
U konačnom poretku kvalifikacija, kuglačice Ogulina su uvjerljivo prve sa 6574 čunja, Siscia iz Siska odličnim finišem prestigla je Endi-Tekstilac i kao drugoplasirana sa 6479 čunjeva ide sa Ogulinkama u Prvu ligu, a Endi-Tekstilac je treći sa 6472 čunja.
Veliko slavlje je moglo početi, jer su naše kuglačice pratili fanatični navijači koji su u još dva kombija došli u Zaprešić i odličnim i gromoglasnim navijanjem nosili naše kuglačice do konačnog trijumfa. Povratak u Ogulin, do kuglane Klek, slavlje se nastavilo do sitnih jutarnjih sati, a odmah iza ponoći svi su čestitali kapetanici Ivanki Rebrović rođendan. Ženskom kuglačkom klubu Ogulin sada predstoje pripreme za nastup u Prvoj ligi, među deset najboljih klubova Hrvatske, i nadaju se da treći ulazak u društvo prvoligašica u 15 godina postojanja neće opet trajati samo jednu sezonu. (D.P.)