Aktualno Županija

Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda – utvrđeno je ukupno 437 prekršaja

Od 19. do 22. lipnja na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu.

Tijekom proteklog vikenda od 19. do 22. lipnja na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

Tom prilikom utvrđeno je ukupno 437 prekršaja, a od toga se 24 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 195 na brzinu, 60 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 19 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 44-godišnjeg bicikliste u gradskoj četvrti Banija u Karlovcu, a iznosila je 3,72 promila, dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 110 km/h na državnoj cesti DC – 6, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 60 km/h.

Također, u petak 19. lipnja policijski službenici proveli su nadzor vozača mopeda, motocikala, nepropisne brzine i alkohola te su tom prilikom kontrolirali 118 osobnih vozila, mopeda i motocikala i utvrđeno je 64 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.