Aktualno Županija

Tri dana prije izbora trebala bi početi gradnja obilaznice Turnja – ako se to ne dogodi, Turanjčani najavili nove prosvjede

S obzirom da su garancije došle neposredno prije izbora, treba tek vidjeti hoće li strojevi već 2. srpnja navaliti na gradnju davno zamišljenog i započetog, ali nikad ostvarenog projekta

Iako su za vikend najavili novu prosvjednu šetnju, mještani karlovačke gradske četvrti Turanj okupljeni u Inicijativi “Obilaznica koja život znači” neće, barem zasad, u novi prosvjed.

Naime, po najnovijim informacijama koje su dobili, nešto se konkretno pokrenulo prema naprijed u gradnji obilaznice Turnja.

  • Potpisan je ugovor s izvođačem, potpisan je ugovor za nadzor radova, novčana sredstva su osigurana te se mora poštivati zakonska procedura za izdavanje građevinske dozvole koja će biti izdana 1. srpnja, izvijestili su iz Inicijative na njihovoj Facebook stranici.

Kažu da imaju garancije da radovi počinju odmah 2. srpnja kao i da se više ne mogu zaustaviti.

  • S obzirom na dobivene informacije od planiranog prosvjeda za ovaj vikend odustajemo, ali ukoliko do realizacije navedenog ne dođe, o prvom sljedećem prosvjedu bit ćete obaviješteni, navode u Inicijativi.

S obzirom na nadolazeće izbore, dodaju, mole sve političke stranke da ni u kom slučaju ne koriste njihovu borbu za obilaznicu u svoje političke svrhe.

  • Ukoliko netko iskoristi bilo što vezano za našu obilaznicu u svoju političku promidžbu, oštro ćemo ga prozvati i osuditi. Ostajemo dosljedni u našoj borbi, pišu aktivisti s Turnja.

S obzirom da su garancije došle neposredno prije izbora, treba tek vidjeti hoće li strojevi već 2. srpnja navaliti na gradnju davno zamišljenog i započetog, ali nikad ostvarenog projekta spajanja Vukelićevog mosta s pristupnim cestama a koji će činiti obilaznicu ovog dijela grada i brzi spoj s Državnom cestom D-1. (kaportal.hr)