Aktualno OG sada Ogulin

U sklopu projekta “Recikliraj za bolje sutra” održana 3. javna tribina

Jučer je u ogulinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici održana 3. centralna javna tribina u okviru projekta “Recikliraj za bolje sutra”, kojeg zajedno provode Grad Ogulin i Općina Plaški.

Tema tribine bila je “Odvojeno prikupljanje komunalnog otpada”, a predavači su bili Marko Košak iz zagrebačke Zelene akcije i Sanja Tomić, direktorica ogulinskog SKG-a. Tema je ovaj put izazvala veći interes naših sugrađana, a tribina je, zahvaljujući pitanjima nekolicine posjetitelja, potrajala gotovo puna dva sata. Pitanja su bila satkana od praktičnih primjera iz svakodnevnog života, a u nekoliko navrata, u raspravu koja se povela, pojašnjenjima se uključio i ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović. On je, između ostalog, napomenuo da je uspostava kvalitetnog sustava gospodarenja otpadom vrlo kompleksna te da će iziskivati značajna financijska sredstva, strpljenje i razumijevanje građana, ali i njihovo odgovorno ponašanje te edukacije. Tribini je, među ostalima, nazočio i načelnik Općine Plaški Pero Damjanović.

Na samom kraju tribine, voditelj projekta “Recikliraj za bolje sutra” pozvao je sve da dođu na 4. javnu tribinu koja će se održati u slijedeću srijedu, na istom mjestu, s početkom u 18 sati. Tema će biti “Ponovna uporaba predmeta”, a gost predavač ponovno će biti Marko Košak iz Zelene akcije.