Aktualno Županija

Odbrojavaju se dani do početka gradnje “brze ceste” koja će zaobići karlovačku četvrt Turanj – posao nadzora dobio Institut IGH

Posao u Karlovcu se odnosi na kompletan nadzoru nad izgradnjom brze ceste duljine nešto više od 6 kilometara kroz Karlovac u smjeru Splita, a kojom će se poboljšati prometna sigurnost i kapacitet, naročito u vrijeme pojačanog ljetnog prometa.

Brojni Karlovčani a posebno mještani naselja Turanj i Mostanje jedva čekaju da počne gradnja obilaznice kojom će se oni zaobići, te ovaj dio grada učiniti mirnijim za svakodnevni život.

Početak radova je najavljen za početak srpnja, a portal Novac.hr doznaje da će, po provedenom postupku javne nabave, nadzor izgradnje i rekonstrukcije provoditi Institut IGH iz Zagreba.
IGH je, navodi Novac.hr, s investitorom Hrvatskim cestama potpisao tri nova ugovora ukupne vrijednosti oko 12,3 milijuna kuna.

Posao u Karlovcu se odnosi na kompletan nadzoru nad izgradnjom brze ceste duljine nešto više od 6 kilometara kroz Karlovac u smjeru Splita, a kojom će se poboljšati prometna sigurnost i kapacitet, naročito u vrijeme pojačanog ljetnog prometa.(KAportal)