Aktualno OG sada Ogulin

Oboljeli turisti bit će, u slučaju potrebe, smješteni u ogulinski Učenički dom

Svima nam je poznato da ogulinski kraj ima izuzetne turističke potencijale, a sve više naših sugrađana odlučuje se baviti pružanjem usluga smještaja za turiste i posjetitelje. Velike nedaće turističkom sektoru općenito, pa tako i na našem području stvara epidemija koronavirusa koja nas je proteklih dana podsjetila da je još prisutna te da je i dalje nužna primjena svih protuepidemioloških mjera i naputaka Stožera civilne zaštite RH. Tako je nedavno Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio dokument Postupak kod pojave bolesti u gosta u turističkom smještajnom objektu u vrijeme Pandemije COVID-19.

S obzirom da je Ogulin destinacija koja prihvaća turiste, lokalni Stožer civilne zaštite i Dom zdravlja Ogulin osigurat će nužne preduvjete za pravovaljano postupanje u skladu s propisanim mjerama, koje u potpunosti možete pročitati u dokumentu koji se nalazi na web stranici Turističke zjednice grada Ogulina.

Sukladno predmetnoj uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Odluci Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, Stožer civilne zaštite Grada Ogulina definirao je lokaciju za organizirani smještaj, a radi se o Učeničkom domu Ogulin.

Ogulinski Učenički dom ima smještajni kapacitet za 50 osoba i opremljen je kuhinjom. Svojim kapacitetima bit će dostatan za eventualne potrebe smještaja oboljelih turista od koronavirusa i za susjedne Općine Plaški, Saborsko, Tounj i Josipdol.