Aktualno Županija

27-godišnjak se poskliznuo sa slapa i pao u jezero, kretao se neobilježenim stazama

Akcija spašavanja na Plitvicama:

Područje kojim su se mladići kretali nije posjetiteljska zona, što je vrlo opasno!

Pripadnici HGSS-a jučer su imali intervenciju u Nacionalnom parku Plitvička jezere gdje se 27-godišnjak poskliznuo sa slapa i nezgodno pao u jezero.

Kako nam javljaju, sve se događalo nedaleko špilje Golubnjača. Tim Hitne medicinse službe je uz pomoć čuvara prirode uspio izvući mladića iz jezera, te imobilizirato, no zbog vrlo strmog i nepristupačnog terena nisu bili u mogućnosti izvršiti transport do kola HMP.
– Unesrećeni se žalio na jake bolove u leđima. Spašavatelji su unesrećenog transportirali na nosilima, a kako je staza bila vrlo uska, koristili su i haski zapregu kako bi lakše izvukli unesrećenog, kažu nam gorski spasitelji.
Da stvar bude zanimljivija, područje kojim su se mladići kretali nije posjetiteljska zona, zato molimo sve izletnike da se uvijek kreću samo označenim i stazama dozvoljenim za kretanje, a naročito u zaštićenim područjima. Suprotnim ponašanjem od toga može se platiti vrlo visoka cijena eksperimentiranja ili pronalaženja kraćeg puta.

– Ovaj mladić to najbolje zna i sigurno neće ponoviti istu grešku a mi mu želimo brzi oporavak, dodaju HGSS-ovci. (kaportal.hr)(foto:GSS)