Aktualno OG sada Ogulin

Dva nova slučaja korone – riječ je o mlađim muškim osobama iz Ogulina

U Karlovačkoj županiji u odnosu na jučerašnje izvješće imamo još 2 novooboljele osobe. Riječ je o mlađim muškim osobama iz Ogulina. Tako trenutno u Karlovačkoj županiji brojimo 4 oboljele osobe.
Sve oboljele osobe imaju blažu kliničku sliku i nalaze se na kućnom liječenju u samoizolaciji.
Epidemiološka služba utvrđuje kontakte novooboljelih u Ogulinu. Trenutno se pod mjerama samoizolacije nalazi 68 osoba (brojka uključuje i 4 oboljele osobe).
S obzirom na novonastalu situaciju, došlo je i do postroženja nekih mjera.
U OB Karlovac i OB Ogulin od jučer su zabranjene posjete. Pregledi u specijalističkim ambulantama se trenutno odvijaju normalno, po unaprijed zakazanim terminima.
Donesena je Odluka o zabrani posjeta u domovima za starije i nemoćne i obiteljskim domovima na području Karlovačke županije.
Nošenje maski je u velikom broju regulirano na razini preporuke te ne predstavlja obvezu. Međutim , nošenje maski obvezno je prilikom posjete zdravstvenim ustanovama te u radu zdravstvenih djelatnika.
Prema Odluci Nacionalnog stožera, nošenje maski (medicinske ili maske za lice) u javnom prijevozu obvezno je od 24.lipnja 2020.godine. Prema toj odluci vozači, ostali zaposlenici i putnici dužni su koristiti medicinske maske ili zaštitne maske za lice. Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije ponuditi uslugu.
Drive in testiranje u OB Karlovac ponovno je aktivirano, a također testiranja su organizirana i u Ogulinu.