Aktualno OG sada Ogulin

Imenovanja, premještaji i razrješenja u Gospićko-senjskoj biskupiji

Odlukom gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića došlo je do novih imenovanja, premještaja i razrješenja u Gospićko-senjskoj biskupiji.

Preč. dr. Željko Blagus razriješen je službe excurrendo upravitelja župa Sv. Ivana Krstitelja u Tounju i Sv. Mihovila Arkanđela u Tržić-Kamenici. I dalje će vršiti službu župnika župe Sv. Josipa u Josipdolu (221/2020).

Vlč. Josip Štefančić razriješen je službe župnika župe Sv. Križa u Ogulinu te je imenovan župnikom župe Sv. Ivana Krstitelja u Tounju i excurrendo upraviteljem župe Sv. Mihovila Arkanđela u Tržić-Kamenici (222/2020).

Vlč. Nikola Prša razriješen je službe župnog vikara u župi Uznesenja BDM u Senju i drugim župama kojima se upravlja iz Senja te je imenovan župnikom župe Sv. Križa u Ogulinu (223/2020).

Vlč. Antun Luketić razriješen je službe župnika župe Uznesenja BDM i upravitelja Svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama kod Ogulina i excurrendo upravitelja župe Uzašašća Isusova u Cerovniku te je imenovan sužupnikom župe Sv. Nikole b. na Udbini, pastoralnim pomoćnikom u župi Sv. Jurja, mč. u Podlapači kao i Svetištu hrvatskih mučenika na Udbini (224/2020).

Vlč. Pejo Ivkić razriješen je službe župnika župe Uznesenja BDM u Brinju i excurrendo upravitelja župa Sv. Antuna Padovanskog u Letincu i Sv. Ivana Krstitelja u Lipicama te je imenovan župnikom župe Uznesenja BDM i upraviteljem Svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama kod Ogulina i excurrendo upraviteljem župe Uzašašća Isusova u Cerovniku (225/2020).

Vlč. Josip Tomljanović razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Križa u Ogulinu te je imenovan župnikom župe Uznesenja BDM u Brinju i excurrendo upraviteljem župa Sv. Antuna Padovanskog u Letincu i Sv. Ivana Krstitelja u Lipicama (226/2020).

Vlč. Bruno Lovaković, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Križa u Ogulinu (227/2020).

Preč. Nikola Turkalj razriješen je službe upravitelja župe Sv. Martina, b. u Brušanima (233/2020) i službe predstojnika Katehetskog ureda Gospićko-senjske biskupije (237/2020).

Mons. Marinko Miličević razriješen je službe duhovnog pomoćnika u katedralnoj župi Navještenja BDM u Gospiću te je imenovan excurrendo upraviteljem župe Sv. Martina, b. u Brušanima (234/2020) i predstojnikom Katehetskog ureda Gospićko-senjske biskupije (238/2020).

Vlč. Domagoj Tujmer, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u katedralnoj župi Navještenja BDM u Gospiću (235/2020).

Vlč. Igor Lulić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Uznesenja BDM u Senju i župama kojima upravlja senjski Župnik (236/2020).(ika)

Posljednje objavljeno

Evo koliko novca smijete prenijeti preko granice bez prijave

OgPortal

Počelo rušenje zgrade bivšeg mirovinskog i socijalnog osiguranja

OG Portal

EMA započela s ispitivanjem lijeka protiv covida-19

OgPortal

Stožer planira testiranje: Kako će izgledati odlazak na svadbu ili koncert?

OgPortal

Capak: Pohana svinjetina je opasnija od AstraZenece

OgPortal

Hoćemo li imati reprizu izbora za gradonačelnika Karlovca od prije četiri godine? Po našoj anketi čini se tako, u drugom krugu ponovo Mandić i Petračić

OgPortal