Aktualno OG sada Ogulin

Loren Petrušić – „U potrazi za izgubljenim uspomenama“

Od polovice lipnja u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin postavljena je izložba fotografija pod nazivom „U potrazi za izgubljenim uspomenama“, učenice ogulinske gimnazije, Ogulinke Loren Petrušić . U prisustvu autorice, njenih kolega iz razreda i razrednika, izložbu su otvorili ravnatelj Gimnazije i strukovne škole Barnardina Frankopana, Hrvoje Magdić i profesorica Marija Trdić Ćuk.

Loren Petrušić učenica je 4. razreda te aktivna članica školskoga fotografskog kluba u okviru kojega je sudjelovala na nekoliko fotografskih natječaja.
Zanimanje za fotografiju pokazala vrlo rano, no tek se posljednjih nekoliko godina ozbiljnije posvetila ovom obliku izražavanja. U početku su je zanimale makrofotografije s prizorima iz prirode ili svakodnevnog života, a zatim je svoj izraz ograničila na portretnu, crno-bijelu fotografiju. Svoje fotografije objavljuje na instagram profilu @loren._photography.

„U potrazi za izgubljenim uspomenama“ prva je njena samostalna izložba koja obuhvaća ukupno 35 fotografija izloženih u prostoru Knjižnice, odnosno 50 fotografija u 3D virtualnoj galeriji koju možete pogledati naovoj POVEZNICI.

Povodom izložbe izrađen je i katalog koji možete pogledati na ovoj POVEZNICI.

Izložbu je pripremila i postavila profesorica Marija Trdić Ćuk koja je uredila i katalog izložbe.

Loren dodaje: “Izložba „U potrazi za izgubljenim uspomenama“ ne bi nastala da nije bilo dragih ljudi koji su to, svaki na svoj način, omogućili. Prije svega, htjela bih se zahvaliti profesorici Mariji Trdić Ćuk koja je prepoznala moj talent i sve organizirala i pripremila te od same ideje napravila stvarnost. Također, htjela bih se zahvaliti svim profesorima iz Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana na velikoj podršci, a posebno ravnatelju Hrvoju Magdiću koji je uvelike pridonio realizaciji izložbe. Puno zahvala želim uputiti i Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin na ustupljenom prostoru za izlaganje mojih fotografija. I na kraju hvala mojoj obitelji i prijateljima na velikoj podršci koju mi pružaju i s kojima dijelim brojne „izgubljene uspomene“ koje će vječno ostati obilježene u mojim fotografijama.”

Izložbu „U potrazi za izgubljenim uspomenama“ i dalje možete pogledati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin. (info/foto:GiSŠBF, M. Trdić Ćuk, L.Petrušić)

loren