Aktualno OG sada Ogulin

Tomislav Lipošćak (HDZ) i Ivan Vuković (SDP) komentirali izborne rezultate

Parlamentarni izbori su iza nas, rezultati se znaju. Netko je zadovoljan, netko nije. A kako su zadovoljni ogulinski kandidati za Sabor RH Tomislav Lipošćak (HDZ) i Ivan Vuković (SDP) moglo se čuti u izjavama koje su dali za Radio Ogulin.

“Na samom početku želio bih se zahvaliti svim prijateljima, svim simpatizerima, našim  članovima koji su nam pružili podršku i  prepoznali i nacionalnu komponentu i pružili nam podršku na nacionalnoj  razini,  ali jednako tako koji su  prepoznali ovaj dio lokalne komponente,  tako da se nakon ovih izbora možemo duplo veseliti pobjedi”.

Na pitanje kako komentira slab odaziv birača, Lipošćak je rekao da je izlaznost zadovoljavajuća, svaki izbori su specifični za sebe i nose svoje momente. Misli da je, ipak, s obzirom na sve okolnosti, ona bila dobra.

A na pitanje očekuje li da će ponovo biti u saborskim klupama, jer je osvojio dobar dio preferencijalnih glasova, a nekoliko kandidata s liste moglo bi otići u buduću Vladu,  odgovorio je da je teško  sada o tome govoriti. “Možda je najbolje pričekati još nekoliko dana da vidimo kako će se stvari odvijati”-zaključio je Lipošćak, predsjednik gradske organizacije HDZ-a Ogulina.

Ivan Vuković, čelni čovjek županijske organizacije SDP-a, u svom obraćanju slušateljima je poručio:

“Doživjeli smo pravi potop, vjerojatno zato jer nismo dobro radili. Što točno, znat ćemo u narednih nekoliko dana. Ljudi nas nisu prepoznali kao rješenje i sad se vaditi na korona krizu, malu izlaznost, ili nešto drugo, nema smisla. Izgubili smo i na državnoj i na lokalnoj razini, vjerojatno je krivo procijenjeno tko bi ove izbore trebao voditi. I sam se smatram odgovornim i spreman sam snositi posljedice”-rekao je Vuković, koji smatra da je SDP-u potreban restart.

“Lista Možemo je drugačije postavila priču. Lista Možemo je posljedica  loše politike SDP-a”- rekao je Vuković i na kraju čestitao pobjednicima koji su ih, kazao je, pošteno pobijedili, te im poželio sreću i zdravlje.