Aktualno OG sada Ogulin

Gradonačelniku, njegovoj zamjenici i pojedinim djelatnicima gradske uprave određene mjere samoizolacije

Unatoč tehničkim poteškoćama, danas je održana i online sjednica Stožera civilne zaštite grada Ogulina, u proširenom sastavu.
Uvodno je gradonačelnik Dalibor Domitrović izvjestio članove o činjenici da je koronavirusom zaražen njegov zamjenik Daniel Vukelja, o čemu je i osobno priopćenjem izvjestio javnost.
U jutarnjim satima u gradsku upravu je stigla informacija da je zamjenikov test pozitivan, pa je građanima, iz preventivnih razloga, tijekom dana bio onemogućen ulaz u gradsku upravu.
Kontaktirana je i županijska epidemiološka služba, čiji su djelatnici evidentirali sve njegove bliske kontakte. Nakon toga za nekolicinu djelatnika gradske uprave odredili su mjere samoizolacije, pod kojima će biti u narednih 15 dana. Mjerama su obuhvaćeni i gradonačelnik Dalibor Domitrović te njegova zamjenica, ujedno i načelnica ogulinskog Stožera, Ivana Salopek Šumonja. Epidemiolozi će u konačnici i donijeti odluku o tome tko će biti podvrgnut testiranju na koronavirus.

Gradonačelnik je ovom prigodom istakao da se on i zamjenica osjećaju dobro, da nemaju nikakvih simptoma, a u slučaju pogoršanja stanja odredit će svoje zamjenike na čelo gradskog Stožera civilne zaštite.

Gradska uprava će za građane ponovno biti otvorena, jer epidemiolozi smatraju da u njenim prostorijama više nema realne opasnosti za daljnje širenje zaraze, obzirom da je zamjenik gradonačelnika u njima posljednji put boravio u petak. Prilikom ulaska u prostorije gradske uprave, ali i svih gradskih tvrtki nužno je nošenje zaštitnih maski te dezinfekcija ruku.

U online rad Stožera nije se, uslijed tehničkih poteškoća, uspio uključiti ravnatelj ogulinske bolnice dr. Josip Zorko, pa je gradonačelnik rekao da će sve informacije od njega zatražiti telefonskim putem, o čemu će naknadno biti izvješteni članovi Stožera i javnost.

Načelnik PP Ogulin Goran Vukelja je rekao da policijski službenici provode nadzor poštivanja mjera samoizolacije u puno manjem obimu nego tijekom proljeća. Ciljano se nadziru određene osobe, a na temelju informacija dobivenih od strane epidemiologa.

Gradonačelnik je još jednom istakao važnost poštivanja svih nam već dobro znanih mjera o socijalnom distanciranju te dezinfekciji ruku, jer je virus i dalje tu među nama.