Aktualno Sport

Otvoreno prvenstvo Ogulina do 10 godina

Nakon dvotjedne stanke nastavljena su teniska natjecanja, a u nedjelju je na teniskim terenima u Ogulinu odigrano Otvoreno prvenstvo Ogulina za dječake i djevojčice do 10 godina, na kojem je nastupilo i 7 najmlađih članova TK Ogulin.
Kod dječaka, nastupila su samo trojica, a prvo mjesto osvojio je Mateo Rupčić, koji je pobijedio Juraja Kodrića sa 2:1 u setovima, te u finalu Ivana Božičevića iz Frankopana također sa 2:1.
Kod djevojčica igralo se u dvije grupe, u prvoj grupi Iris Božičević je s tri pobjede osvojila prvo mjesto, Ana Sofia Kljaić drugo mjesto s dvije pobjede, Magdalena Prebežić treće, a Chiara Cindrić četvrto mjesto. U drugoj grupi Nia Lena Aračić je s tri pobjede ostvarila prvo mjesto, Jana Juhas s jednom pobjedom treće mjesto te Helena Dreven četvrto mjesto. U polufinalu je Iris Božičević pobijedila Helenu Juraj, a Nia Lena Aračić Anu Sofiju Kljaić, dok je u finalu Iris Božičević sa 4:2 pobijedila Niu Lenu Aračić, treće mjesto osvojila je Helena Juraj.

Prva hrvatska teniska liga, čiji je član Teniski klub Ogulin već više od deset godina, ponovno je odgođena, a igrat će se u kolovozu po skraćenoj šemi.
No, mladi tenisači i tenisačice Teniskog kluba Ogulin do 14 godina, nakon osvajanja 1.mjesta na ekipnom prvenstvu Regije Središnja Hrvatska, u prošlu srijedu su u kvalifikacijama za završnicu ekipnog prvenstva Hrvatske u Ogulinu pobijedili prvaka Dalmacije, ekipu Raguse iz Dubrovnika sa 5:1, igrat će na završnici prvenstva Hrvatske među osam najboljih klubova u Splitu narednog vikenda. Ovo prvenstvo trajat će čak tri dana, od petka do nedjelje. (foto:SZGO)(D.P.)