Aktualno Županija

Grad Ozalj će za svoje školarce i ove godine sufinancirati udžbenike i dopunske materijale

Grad Ozalj osigurao je 250 tisuća kuna za nabavku potrebnih udžbenika i dopunskih materijala za učenika osnovnih i srednjih škola s prebivalištem na području grada.

Grad Ozalj i u ovoj godini osigurao je proračunska sredstva za nabavu udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za nadolazeću školsku godinu svojim osnovno i srednjoškolcima.

Budući da će, sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske svi učenici osnovnih škola dobiti besplatne udžbenike financirane iz državnog proračuna, Grad Ozalj će financirati tek nabavku radnih bilježnica, likovnih mapa te pribora za tehničku kulturu za sve učenike koji imaju prebivalište na području Grada Ozlja, te će učenike Osnovne škole Slava Raškaj Ozalj svi udžbenici i potrebni materijali, dočekati na školskim klupama, prvog dana nastave.
-Za sve ostale učenike koji imaju prebivalište na području grada Ozlja, a ne pohađaju Osnovnu školu Slava Raškaj Ozalj, Grad Ozalj će također financirati nabavku u visini od 100% od ukupnog iznosa kupljenih potrebnih dopunskih nastavnih materijala, na temelju podnesenih zahtjeva, uz priložen račun za kupljeni materijal, poručuju iz Grada Ozlja.

Kao i do sada, i za učenike srednjih škola u nadolazećoj školskoj godini, Grad Ozalj sufinancirat će nabavku udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih materijala u obliku novčane naknade do maksimalno 500 kuna po učeniku, na temelju podnesenih zahtjeva i dostavljenom računu za kupljene udžbenike za obvezne nastavne predmete.

  • Stoga, molimo roditelje da čuvaju račune i da podnesu zahtjeve od 1. kolovoza do 31. listopada 2020. godine, napominju iz gradske uprave. (kaportal.hr)