Aktualno OG sada Ogulin

“Perunike” i za slijedeću srijedu najavljuju novu akciju

Danas su, na Trgu Petra Stipetića, vrijedni članovi ogulinske Udruge “Perunika” upriličili još jednu u nizu, akciju prikupljanja plastičnih čepova.
Radi se o svima nam dobro znanoj akciji pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”, koju je na razini cijele države pokrenula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakovca.

Podsjećamo, Udruga sa sjedištem u Čakovcu djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga, koja ima više od 500 članova, vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a, te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti. Za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije kunu i 20 lipa, pa na ovaj način svi možemo pomoći djeci oboljeloj od leukemije i limfoma da nabave skupocjene lijekove.

Ogulinci koji danas nisu stigli predati čepove koje su sakupljali, imat će priliku to učiniti već slijedeću srijedu. Akcija će se ponovno održati na Trgu Petra Stipetića, i to u vremenu od 9 do 11 sati.

Recimo i da će to, ujedno, biti posljednja akcija prikupljanja plastičnih čepova u organizaciji ogulinskih “Perunika”. Prema njihovim riječima, razlog tome su objektivne okolnosti koje su prvenstveno vezane uz organizaciju transporta do Čakovca.
Inače, “Perunike” su tijekom proteklih par godina uspjele, zahvaljujući odličnom odazivu sugrađana, prikupiti preko 2 tone plastičnih čepova!

Posljednje objavljeno

Informatička pismenost, PR i marketing

OgPortal

Macron za inicijativu da cjepiva protiv covida-19 postanu svjetsko javno dobro

OgPortal

Plenković: “Ideja je da se rad nedjeljom zabrani, osim 16 nedjelja u godini”

OgPortal

Kandidat Domovinskog pokreta za župana na tiskovnu došao službenim autom gradske tvrtke! Novinarima rekao da je na godišnjem odmoru, iz Čistoće tvrde da – nije!

OgPortal

Novi kamion za SKG, vrijedan više od milijun kuna

OgPortal

Milanović iz Splita: Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestanu lagati

OgPortal